• Whatsapp: +31 614 777 869

Viareggio – omgeving

In al onze chalets hangt een QR code die je kunt scannen voor meer uitgebreide informatie over de omgeving.

Viareggio

Viareggio

De jongste badplaats aan de Toscaanse Kust is het met pastelkleurige huizen en palmbomen versierde Viareggio. De stad kent een langgerekt zandstrand dat langzaam de Middellandse Zee inloopt en dus ideaal is voor een familievakantie.

Cinque Terre

Cinque Terre

De vijf dorpjes van Cinque Terre (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso al Mare) vormen samen een van de bekendste bezienswaardigheden van Italië.

Florence

Florence

Florence oftewel Firenze is de hoofdstad van de bekende Italiaanse regio Toscane. Florence is een stad die bekend staat door de rijke historie en de vele kunstenaars en architecten waarvan hun werk hier te bezichtigen is.

Pisa

Pisa

Wie in Toscane is mag Pisa zeker niet overslaan. Pisa is vooral bekend door de scheve toren. Het is de – soms enige – reden voor mensen waarom ze naar Pisa komen. Maar er is veel meer te zien en te doen in deze Italiaanse stad.

Lucca

Lucca

Met zijn oude stadsmuren, het beroemde ovale plein dat omklemt wordt door pittoreske huizen en geweldige restaurants, èn zijn ruim 100 Kerken, heeft Lucca de Italiaanse X-factor voor prachtige wandelingen, culinaire hoogstandjes en vooral veel ontspanning.

San Gimignano

San Gimignano

In dit bekendste bergdorp van Toscane kun je de Middeleeuwen zelf ervaren, een oude toren beklimmen, ijzingwekkende middeleeuwse fresco’s bewonderen en een fascinerende reconstructie van de stad bekijken om te zien hoe het was om hier te leven in de 13e eeuw.

Sienna

Sienna

De Toren van het Palazzo comunale begroet je van kilometers afstand en de nauwe, soms ietwat donkere straatjes leiden je dan ook naar die grote witte toren toe. Siena, de Siennesi zijn maar wat trots op hun provincie hoofdstad en dat mag ook wel: Siena heeft een kunsthart, want deze Etruskische nederzetting heeft prachtige ateliers, pleintjes, marktjes en… een indrukwekkend ovale plein dat ’s zomers het decor is van de Palio, de paardenraces die in de stad zijn.