• Whatsapp: +31 614 777 869

Porlezza – omgeving

In al onze chalets hangt een QR code die je kunt scannen voor meer uitgebreide informatie over de omgeving.

Porlezza

Porlezza

Porlezza bestaat uit een aantal charmante winkelstraatjes met leuke restaurants en niet te vergeten heerlijke gelateria`s! De omgeving leent zich uitermate goed voor het maken van wandel- of fietstochten. Langs de boulevard is er op zaterdag een algemene markt. In het hoogseizoen is er op dinsdagavond rondom de kerk in het centrum een kunst-ambachtenmarkt.

Lugano1

Lugano stad

Is prachtig gelegen aan het meer van Lugano met een mooie uitgestrekte boulevard. De stad zelf is gebouwd tegen de heuvels/bergen op: u treft er dan ook een apart treintje aan wat u vanuit de benedenstad richting het hoger gelegen Centraal Station brengt. Lugano is vooral een shop-stad: mooie dure spullen in overvloed!

Milaan

Milaan

Op 90 kilometer vanaf de camping te bereiken via de snelweg of de mooie route langs het water en de bergen. Tip, parkeer de auto bij San Siro stadion (stadion FC Milaan) neem vandaar de metro naar het centrum (parkeren en metro zijn goedkoop). Vanuit Lugano reist u ook makkelijk naar Milaan per trein.

Luganomeer

Lago di Lugano

Het meer ligt voor twee derde deel in Zwitserland en voor een derde deel in Italie. De oppervlakte is 50 vierkante km met een lengte van 35 km, een maximale breedte van 3 km en een maximale diepte van 288 meter.

Menagio

Lago di Como

Het Como meer kent veel mooie en gezellige dorpjes waaronder Menaggio en Bellagio, die ook wel de Parel van het Como meer wordt genoemd, en natuurlijk de stad Como. Het is mogelijk om verschillende plaatsen te bezoeken per boot. Bijna elk dorp heeft hiervoor een opstappunt

Villa Carlotta

Villa Carlotta

Villa Carlotta heeft haar naam te danken aan haar laatste eigenaresse, Prinses Carlotta, die de villa in 1843 van haar moeder Prinses Marianna van Nassau heeft gekregen als huwelijkscadeau.
De Villa is gebouwd aan het eind van de 17de eeuw en is bekend vanwege de prachtig aangelegde tuinen. De tuinen kunt u bezichtigen samen met de Villa die tegenwoordig een Museum is.

Lago Magiore - Isole Bella

Lago Maggiore

Ligt een uur(tje) rijden van de camping. Dit is een schitterend gebied waar elke woensdag een zeer grote leer- en goederenmarkt is.

Monte Bre

Monte Bré

De Monte Bré is 785 meter hoog. U kunt met een treintje stijl omhoog om de top te bereiken om van een mooi uitzicht te genieten. Hier zult u o.a. een restaurant, wandel- en mountainbike routes vinden.

Monte Generoso

Monte Generoso

De Monte Generoso is 1704 meter hoog en zegt het mooiste 360 graden uitzicht van Ticino te hebben. Met een treintje kunt u de top van de berg bereiken. Wanneer het helder is kunt u 3 meren zien (Lago di Lugano, Lago di Como en Lago Maggiore). De reis duurt 40 minuten.

Monte San Salvatore

Monte San Salvatore

De Monte San Salvatore is 912 meter hoog. Elk half uur kunt u met een treintje omhoog om de top van de berg te bereiken. Hier zult u een kerk vinden met een dakterras met een uitzicht  van 360 graden. Ook is er o.a. een speeltuintje, restaurant, zelf-service restaurant, wandelpaden en een museum.

Valle Verzasca

Valle Verzasca

De Valle Verzasca is een vallei die zich ten noorden van het Lago Maggiore bevindt, vlakbij Locarno, met dieptes tot wel 2500 meter en een lengte van 25 kilometer. De meest bekende zwem- en zonplek van de vallei is dichtbij de Romeinse brug Ponte dei Salti. U kunt in de vallei ook sporten beoefenen zoals duiken en bungeejumpen.