Ameglia – omgeving

Bij aankomst op de camping vindt u bij de receptie alle informatie die u nodig heeft om de omgeving te verkennen.

Ameglia straatje

Ameglia

Ameglia is de perfecte verbeeltenis van Ligurië: zee en heuvels zijn heel mooi aan elkaar verbonden. Het dorp Ameglia ligt aan een heuvel die de vallei van de rivier Magra beheerst,  rond het  kasteel en de ronde toren.

Cinque Terre

Cinque Terre

De vijf dorpjes van Cinque Terre (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso al Mare) vormen samen een van de bekendste bezienswaardigheden van Italië.

Sarzana

Sarzana

Sarzana is een kleine maar fijne stad, op de grens van Toscane en Ligurië. Je vindt er geen massa’s toeristen, zoals bij de Scheve Toren van Pisa of de Cinque Terre, maar wél heel veel moois om te zien en te proeven.

Pisa

Pisa

Wie in Toscane is mag Pisa zeker niet overslaan. Pisa is vooral bekend door de scheve toren. Het is de – soms enige – reden voor mensen waarom ze naar Pisa komen. Maar er is veel meer te zien en te doen in deze Italiaanse stad.

Camping River - omgeving Lerici

Lerici

Lerici ligt aan de zuidkant van de Golfo dei Poeti, met aan de overzijde Portovenere. Het stadje wordt gedomineerd door een kasteel, dat dateert uit de 13de en 14de eeuw, maar desondanks in goede staat verkeert. Binnenin huist het Geo-Paleontologisch museum.

Portovenere

Portovenere

Het pittoreske havenstadje Portovenere. De smalle straatjes, de gekleurde huisjes en het authentieke haventje maken dit plaatsje tot een van de meest romantische plekken aan de Ligurische kust – en eigenlijk ook tot de verborgen zesde parel van de Cinque Terre

Carrara

Carrara

Michelangelo zocht zijn marmerblokken persoonlijk uit in Carrara, de ‘marmerhoofdstad’ van de wereld. Om precies te zijn uit de Cave di Fantiscritti, een van de vele marmergroeven in Carrara. Er zijn er zo’n 300 hier in de buurt, waarvan de meesten nog steeds in gebruik zijn.